Waarom Koken Pas Echt Gezond, Makkelijk en Lekker Wordt in Een Stoomoven, + Recepten download

Algemene informatie over koken met een (inbouw) stoomoven !!


Nog niet ingeschreven voor onze stoomoven tips en recepten ?
doe het nu hieronder !


Stomen past in de gezonde kook trend van nu. Bij het koken met een stoomoven verdampt door verhitting water in stoom. Omdat de gerechten niet direct met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm goed intact. Daarnaast kook je zonder vet, boter of olie. Caloriearm dus.

De stoomoven is niet alleen super handig voor het bereiden van verse producten, maar ook voor het steriliseren van bijvoorbeeld babyflesjes, het voor verwarmen van borden en het ontdooien en voor verwarmen van alle soorten voedsel.

Voordelen van een (combi) stoomoven

Het koken met een stoomoven heeft ontzettend veel voordelen:
- Behoud van voedingsstoffen (vitamines, mineralen)
- Er is geen boter of vet meer nodig voor de bereiding van het eten
- Er kunnen meerdere gerechten tegelijkertijd in worden klaargemaakt
- De smaak van het eten blijft beter in een stoomoven
- Geen overkoken of aanbranden
- Vlees en vis zullen mals en sappig blijven en niet meer uitdrogen
- Groenten behouden hun “bite”
- Geen kookluchtjes
- Geen toezicht nodig op het bereidingsproces (er kan niets overkoken of aanbranden)
- De kooktijd is onafhankelijk van de hoeveelheid voedsel die bereid wordt, 3 aardappelen garen in dezelfde tijd als 10 aardappelen.

Overheerlijke Stoomoven Recepten

Stoomoven recepten gratis te downloaden hieronder

Stoomoven receptenDe nieuwe manier van koken ...!

Lees onderstaande tips en stoomoven recepten en haal meer uit uw stoomoven ...

Bij het koken met stoom verdampt door verhitting water in stoom. Gerechten komen niet rechtstreeks met water in aanraking. Hierdoor blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm bewaard. De groenten behouden hun krokante 'bite'.
Een eenvoudige manier om een super gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Gerecht uit de StoomovenLees verder om alles te weten over stoomoven recepten...stoomoven recepten

Wat kunt u stomen?

Wat niet? U kunt allerlei groenten stomen, maar ook aardappelen, diverse vissoorten en vlees zoals bijvoorbeeld kipfilet.

Heerlijke groenten om te stomen zijn: broccoli, (winter)wortel, boontjes, bloemkool, asperges en courgette.

De gestoomde gerechten blijven mooi van vorm en structuur. Verder blijft de kleur van het voedsel fris, helder en puur. Broccoli blijft prachtig groen en gestoomde zalm blijft mooi roze.
Stoomkoken receptenOmdat alle smaakstoffen in het product blijven zitten (u giet geen voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen weg met het kookvocht) blijft de smaak puur en authentiek en bovendien eet u nog gezonder ook.

Bovendien vallen de gerechten niet uit elkaar. Bij het pocheren van vis wil het nog wel eens voorkomen dat vis niet meer heel uit de pan komt. Bij gebruik van de stoomoven is dit geen probleem meer.

Groenten stomen gemiddeld binnen 12 minuten gaar.

Tip: sprenkel eens wat groentenbouillon over de groenten.


Aardappelen stomen naar gelang de grootte en dikte binnen 15 minuten tot 30 minuten gaar. Kleine aardappels kunnen binnen 15 minuten gaar zijn. Grote, niet gehalveerde aardappelen zullen 30 minuten moeten stomen.

InbouwstoomovenIn plastic voorverpakte gerechten, zoals soep, kunnen prima in de stoomoven heet gestoomd worden. Leg een zak soep (1 liter) op een rooster en laat 20 minuten stomen. Ook andere au bain marie producten, zoals verpakte rookworst, kunnen heet worden gestoomd. Gemiddelde stoomtijd bedraagt 20 minuten.

Wist u dat u ook eieren kunt gaar stomen ... ?

Maak de eieren eerst nat, plaats ze in een ovenschaal en laat 13 minuten stomen voor een hard gekookt ei.

Wat kan de stoomoven nog meer ... ?

inbouw stoom ovenIn een combi-stoomoven kan ook het heerlijkste brood gebakken worden.

Droog fruit kan worden herbevochtigd .

Pellen van fruit (en tomaten) gaat makkelijker als ze even in de stoomoven zijn geweest.

Naast het 'standaard' stomen van groenten en aardappelen, kunnen ook nagerechten worden bereid in de stoomoven.
In de stoomoven kunnen meerdere gerechten tegelijkertijd worden bereid zonder dat er smaak- of kleuroverdracht plaatsvindt (gezout- en gesuikerd voedsel kunnen samen in de stoomoven).

Laat de stoomoven altijd goed voorverwarmen. Pas wanneer deze op de juiste temperatuur is plaats je het gerecht in de stoomoven en schakel je de stoomtijd in.

Er is geen risico van droogkoken, geen open vuur zoals wanneer u op gas kookt terwijl u er niet bij bent; alles gaat gewoon veilig door zonder dat uw aanwezigheid vereist is.
En door voorgeprogrammeerde kookprogramma's doet de stoomoven het werk ook automatisch voor u. U kunt rustig nog een rondje met de hond wandelen, terwijl het koken gewoon doorgaat.

Een juist gebruik van de stoomoven vergemakkelijkt het koken!

Maak gebruik van bovengenoemde stoomooven recepten en tips en stoomkoken wordt de nieuwe manier van koken voor u.

Met vriendelijke groet,
Het Keukenwarenhuis/AEG Kookteam.

loadingLoading...
To Top